Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje Život i godine

Video igrice za vojne veterane

Jedan Amerikanac je u dom za stare veterane nosio kompletnu opremu za igranje igrica u virtuelnoj realnosti i pružao im zadovoljstvo da još jednom lete na svojim starim avionima.

Korisnik društvene mreže Reddit Jwsimmons, tokom 2013. godine obilazio je redovno dom za stare veterane noseći kompletnu opremu za igranje igrica u virtuelnoj realnosti (Oculus Rift).

On je za stare pilote rešio da oživi iskustvo letenja uz pomoć igrice War Thunder koja simulira letenje i ratovanje, ali je izmenio igricu tako da odgovara starijim korisnicima: pojednostavio je komande, razoružao avione tako da nema prave borbe, i omogućio veteranima da još jednom polete.

Oni imaju mogućnost da sednu za komande svojih originalnih aviona i helikoptera iz drugog svetskog rata (Wildcat, Hellcat, Corsair, Mustang, itd), piše sajt The The Verge. Kako to otprilike izgleda pogledajte na videu:

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija