Početna Magazin Godine Vetar u Beogradu: Na Slaviji drama bez epiloga

Vetar u Beogradu: Na Slaviji drama bez epiloga

Vetar u Beogradu: Na Slaviji drama bez epiloga

U nedelju, 2. februara 2014. godine, oko 17 časova kod Slavije u Beogradu, na uglu ulica kralja Milutina i Nemanjine, odigrala se prava drama, a u ulogama: vetar, reklama, slučajni prolaznik, saobraćajac i patrola policije.

Penzin prenosi fotografiju i svedočanstvo svedoka koji je scenu posmatrao sa stanice tramvaja: 

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Limena reklama se delimično otkačila, vitlala na trotoaru, i snažno lupala u zid. Naišao je prolaznik i uhvatio jedan kraj reklame. Stajao je tako i telefonirao (pretpostavljam nekim službama) pa je video policajca, verovatno saobraćajca (sa žutim prslukom) koji je stajao na stanici pored mene – priča svedok za Penzin.

– Saobraćajac je prešao ulicu, stajao kratko pored prolaznika koji je držao reklamu, i zatim otišao kad je naišla patrola policije (na poziv?). Do tog trenutka reklama je već visila na jednom šrafu, a prolaznik koji ju je zadržavao da ne odleti i ozbiljno povredi nekog čekao je bar desetak minuta, ako ne i duže (ja sam propustio jedan tramvaj da vidim šta će da se desi).

– Kada su policajci stigli, prolaznik je verovatno pretpostavio da će problem biti rešen i otišao je ka Slaviji. Ono što on ne zna jeste da su policajci još malo tu stajali, konsultovali se sa nekim u kockarnici pored, i – otišli! Reklama je ostala da visi i vitla okolo zbog udara vetra – završava priču svedok prolaznik.

EDIT: Problem je rešen tek kada je na objavljen tvit reagovao Aleksandar Antić. ministar saobraćaja (trenutno u „tehničkoj“ vladi). Jer, izgleda da u Beogradu ipak mora tako i nikako drugačije.