Magazin Godine Život i godine

Kristi Brinkli danas puni 60 godina!

Kristi Brinkli danas, 2. februara 2014. godine puni 60 godina! Njena fotografija koju smo povezali sa ovim člankom, snimljena je pre par sedmica.

Dugogodišnji model, Kristi je predmet čestih polemika da li je bila ili ne kod estetskog hirurga. Ona se ne obazire na to. Ne krije svoje godine i uživa u životu. Huffington Post izdvaja njene najbolje citate

Prihvatanje, a ne borba protiv starenja
“Bez obzira koliko vam je godina, jedino što posedujete jeste sadašnjost. Reč je o življenju za trenutak i o bivstvovanju u tom trenutku… Odbijam da dozvolim da me ti brojevi definišu i samo se trudim da se sa svakim danom suočim na pozitivan način.”

O onome što je zaista važno u životu
“Ne bi bilo u redu da, kada govorimo o tajnama lepote ne spomenem da je jedna od najboljih briga o svetu koji vas okružuje. To je ono što je zaista važno. Čak i kada budem sedela ovde sa sedom glavom i licem punim bora, ljudi će govoriti: Ima nečeg mladolikog u njoj.”

O predrasudamo o starosti (ageism)
“Mislim da Holivud stari… Hvala bogu na bejbi-bumerima. Ageism odlazi na put bez povratka.”

Najbolji savet za lepotu
“Osmeh momentalno zateže lice i popravlja raspoloženje.”

O tome zašto je dobro biti bejbi-bumer
“Mi smo generacija koja kaže da su 60-te nove 30-te. Mi ne dozvoljavamo da nas brojevi oblikuju, mi preoblikujemo brojeve.”


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija