Dom i stanovanje Magazin Godine Svet

Velika Britanija: Nedelja hladnih kuća

“Nedelja hladnih kuća” je velika akcija 170 organizacija iz Velike Britanije koja treba da podigne svest o energetskom siromaštvu i visokoj stopi smrtnosti u zimskim mesecima koja vlada u toj zemlji poslednjih godina.

Velika kampanja “Revolucija računa za energiju”, koja okuplja 170 velikih dobrotvornih organizacija, preduzeća i udruženja, pokrenula je 3-7. februara 2014. godine akciju pod nazivom “Nedelja hladnih kuća”.

Ova akcija ima za cilj da podigne svest o patnji siromašnih koji nemaju novca za energiju za grejanje (energetsko siromaštvo), i da dobije podršku političara da se kuće i stanovi u učine visokoenergetski efikasnim.

Kampanja se na Tviteru vodi pod haštagom #ColdHomesWeek, ali su učesnici pozvani i da šalju mejlove poslanicima u kojima će ih pozvati da se pozabave pitanjem visoke smrtnosti koja se u Velikoj Britaniji (vidi link) beleži poslednjih godina usled nemogućnosti, mahom starih i bolesnih, da plaćaju energiju.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija