Uvode se kovid propusnice

U okviru mera za borbu protiv epidemije uvode se kovid propusnice i u Srbiji.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Na sednici Vlade koja će biti održana 21. septembra trebalo bi da bude usvojena uredba kojom se uvode kovid propusnice.

Ana Brnabić, premijerka Srbije je na sednici Kriznog štaba održanoj 20. septembra rekla da je epidemijska situacija katastrofalna i da se ne smiruje, prenosi Danas. Uredba o uvođenju kovid sertifikata biće doneta u cilju suzbijanja epidemije.

Kovid propusnice važiće za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru od subote, 23. oktobra počev od 22 časa. Brnavić je rekla da se sada traži modalitet za uvođenje kovid propusnica tako da ne budu mogući zloupotreba i falsifikovanje.

Na snazi ostaju i mere koje trenutno postoje – nošenje maski, distanca i stroga kontrola i nadzor. Nakon današnje sednice Kriznog štaba, Brnabić je rekla da nepoštovanje mera svi vide i da niko ne reaguje. Zbog toga se krenulo u pooštrenu kontrolu. U odnosu na prethodnu sedmicu, ove je za 10 odsto više inspekcija, ali je prekršajnih naloga 220 odsto više. Premijerka je navela i da se vakcinacija građana odvija sporo.

Premijerka je pre tri dana je najavila da će u toku nedelje biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj bi trebalo da se razmotri da li je potrebno bilo šta dodatno da se uradi. Na prethodnoj sednici, medicinski deo Kriznog štaba je zahtevao usvajanje „mnogo restriktivnijih mera“. Tražili su da se uvede najmanje deset dana mera zabrane javnog okupljanja više od pet osoba i skraćanje radnog vremena do 17 časova za sve delatnosti osim osnovnih. Osnovne delatnosti su delatnosti koje se bave hranom, gorivom i lekovima, kao i uslužne medicinske i zanatske delatnosti

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, zabeleženo 7.664 novoobolela i 57 preminulih.

 

FotografijaMister No