Početna Magazin Godine USPVLS podržava i novi protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije

USPVLS podržava i novi protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije

USPVLS podržava i novi protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS) objavilo je saopštenje u kome pruža punu podršku novom protestu vojnog i policijskog sindikata za protest zakazan 11. februara 2017. godine u Beogradu. Penzin prenosi saopštenje u celosti.

Predsedništvo Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije bezrezervno podržava zakoniti i opravdani javni protest Vojnog i Policijsog sindikata Srbije zakazan za 11.02.2017. godine, ispred zgrade Vlade Srbije u 12,00 časova, zbog urušavanja sistema bezbednosti, zbog nepoštovanja zakona u propisivanju minimalne osnovice plata profesinalnih vojnih lica u Vojsci Srbije, obezbeđenja uslova za zakonito sindikalno delovanje u Ministarstvu odbrane i obezbeđenja propisanih uslova rada.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Niko kao penzionisana vojna lica ne poznaje i ne razume sve mere koje se sprovode, od NATO agresije sve do danas, na urušavanju sistema odbrane i uništenju Vojske Srbije. Mere koje preduzima Ministarstavo odbrane na jačanju sistema smatramo pre svega usmerenim na medijsku promociju aktelne vlasti pred predstojeće izbore. Zanemiravanjem sistema odbrane u dužem vremenskom periodu naneta je šteta sistemu i zaposlenima u njemu koje je potrebno otklanjati u dužem vremenskom periodu. Medijsku promociju najavljene popune nedostajućim ljudstvom i borbenim sistemima ocenjujemo bahatom manipulacijom javnošću.

Poziv na protest vojnog i policijskog sindikata Srbije

Zaposleni u sistemu bezbednosti imaju pravo na dostojanstven ekonomsko-socijalni položaj. Vlada Srbije, za to potrebna finasijska sredstva može i treba da obezbedi razvojem domaće privrede, sprečavanjem kriminala u javnom sektoru i istinskom borbom protiv sive ekonomije i poreskih utaja.

Očekujemo da će izvršna vlast izmišljenim opasnostima po bezbednost i manipulacijama javnošću, pokušati da spreči održavanje najavljenog protesta.

Pozdravljamo profesionalnu hrabrost i odgovornost organizatora protesta i svih profesionalnih pripadnika koji ih podržavaju i ukazujemo na ugroženost njihovih profesionalnih karijera. Samo na osnovu toga možemo zaključiti da su problemi zbog kojih organizuju protest veoma ozbiljni.

Pozivamo sve veterane i ostale dobronamerne građane da zbog Vojske, Policije i države Srbije, na protestu zajedno uputimo zahtev onima koji vrše vlast, da odgovornije upravljaju sistemom bezbednosti i preduzmu potrebne mere na njegovom istinskom jačanju.
Očekujemo da mediji ovo saopštenje objave i pomognu u razbijanju medijske blokade i satanizacije organizatora i učesnika protesta.

Jovan Tamburić, predsednik