Početna Magazin Godine USPVLS: Podrška protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije 8. aprila 2017. godine

USPVLS: Podrška protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije 8. aprila 2017. godine

USPVLS: Podrška protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije 8. aprila 2017. godine

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS) objavilo je svoju podršku protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije koji je zakazan za 8. april 2017. godine. Prenosimo saopštenje Predsedništva

Saopštenje

Predsedništvo Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije podržava novi, već četvrti, opravdani javni protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije zakazan za 8.04.2017. godine, ispred zgrade Vlade Srbije u 12 časova. Zahteve koje su sindikati dostavili nadležnim ministrima i Vladi Srbije smatramo minimalnim i opravdanim jer su oni zakoniti i u funkciji obezbeđenja dostojanstva i preživljavanja profesionalnih pripadnika Vojske i jačanja sistema odbrane i bezbednosti.

Osuđujemo bahatost i ignorisanje predloga Vojnog i Policijskog sindikata Srbije od strane Vlade Srbije. Ne mirimo se sa politikom urušavanja i uništenja Vojske Srbije kao stuba državnosti Srbije!

Pozivamo penzionisana vojna lica i društveno odgovorne građane Srbije da prisustvom na protestu podrže zahteve Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije za dostojanstveni ekonomsko-socijalni položaj profesionalnih vojnih lica, vojnih i policijskih službenika u Ministarstvu odbrane i Ministarstavu unutrašnjih poslova. Uputimo zajedno poruku Narodnoj skupštini i Vladi Srbije, da pred nama nemaju opravdanja za urušavanje sistema odbrane i bezbednosti Srbije.

Očekujemo od medija da saopštenje objave i pomognu u razbijanju medijske blokade zakazanog protesta.

Jovan Tamburić, predsednik