Početna Magazin Godine USPVLS: Podrška protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije 8. aprila 2017. godine

USPVLS: Podrška protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije 8. aprila 2017. godine

USPVLS: Podrška protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije 8. aprila 2017. godine

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS) objavilo je svoju podršku protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije koji je zakazan za 8. april 2017. godine. Prenosimo saopštenje Predsedništva

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Saopštenje

Predsedništvo Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije podržava novi, već četvrti, opravdani javni protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije zakazan za 8.04.2017. godine, ispred zgrade Vlade Srbije u 12 časova. Zahteve koje su sindikati dostavili nadležnim ministrima i Vladi Srbije smatramo minimalnim i opravdanim jer su oni zakoniti i u funkciji obezbeđenja dostojanstva i preživljavanja profesionalnih pripadnika Vojske i jačanja sistema odbrane i bezbednosti.

Osuđujemo bahatost i ignorisanje predloga Vojnog i Policijskog sindikata Srbije od strane Vlade Srbije. Ne mirimo se sa politikom urušavanja i uništenja Vojske Srbije kao stuba državnosti Srbije!

Pozivamo penzionisana vojna lica i društveno odgovorne građane Srbije da prisustvom na protestu podrže zahteve Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije za dostojanstveni ekonomsko-socijalni položaj profesionalnih vojnih lica, vojnih i policijskih službenika u Ministarstvu odbrane i Ministarstavu unutrašnjih poslova. Uputimo zajedno poruku Narodnoj skupštini i Vladi Srbije, da pred nama nemaju opravdanja za urušavanje sistema odbrane i bezbednosti Srbije.

Očekujemo od medija da saopštenje objave i pomognu u razbijanju medijske blokade zakazanog protesta.

Jovan Tamburić, predsednik