USPVLS: Imaš li stida, Krkobabiću?

Povodom nedavnih izjava Milana Krkobabića, predsednika PUPS-a o penzijama i o njihovom usklađivanju, reagovalo je Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije – USPVLS. Prenosimo Saopštenje ovog udruženja.

Postalo je uobičajeno da kada god se u medijima, na temu penzija, pojavi Milan Krkobabić, to bude indikator pripreme izbora, neke otimačine i nove magle za penzionere.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Zaboravnost PUPSovaca je boleština za koju nema leka. Radikalska teorija i praksa da se građani u predizbornoj kampanji mogu lagati bez ograničenja i bilo kakvih posledica se, u njegovom primeru, dokazuje kao veoma profitabilna.

Njihove parole i izborni slogani su primer političkog marketinga zbog kojeg se ne bi stideo ni Gebels: „Penzije se neće smanjivati“, „Ko ne glasa za Vučića, neka ne čeka poštara s penzijom“, „Tri P“, „Da penzije budu redovne“, „Srbija je ušla u zlatno doba“.

Koliko je za vlast važan penzijski sistem govori i to da se partija za koju su glasali penzioneri ne bavi njime, nego samo parolama u predizbornom periodu…

Ministar koga su penzioneri doveli na vlast nema vremena da se bavi penzijskim sistemom. A i zašto bi, kada ga je predao u ruke onih koji su obezbedili opstanak i ostanak u vlasti dinastiji Krkobabić?

Dok vlast sa svojim tajkunima krcka banje i drugu imovinu Fonda PIO, invalidski penzioner najavljuje švajcarsku formulu plus, plus. Mogli su i 2019. godine da usvoje tu maglu od „švajcarske formule plus, plus“, ali su pomislili da bi to previše uzbudilo penzionere, pa su odložili za sledeće izbore. Ove koji dolaze.

Znaju oni, ali im to i nije važno, da su penzioneri shvatili i osetili lično da je PUPS-ova takozvana „švajcarska formula“ prevara, jer se penzije usklađuju sa pauzom od godnu dana, da se sa njima samo plaćaju računi i sve manje kupuje.

Povremena priča da štetu zbog smanjenja penzija treba nadoknaditi penzionerima, dvolična je jer se zahtevi ne dostavljaju onome ko odlučuje. Od oca nije naučio da postavlja ultimatume jer bi tako „dinastija“ pala!

Njima je nevažno što milion penzionera u „zlatnom dobu“ preživljava, a preko 400.000 nema ni za hleb. Nevažno je njima, što Fondom PIO većinski ne upravljaju njegovi vlasnici, i što nemaju ni uvid u stvarne prihode i rashode, što su diskriminisani poljoprivredni, prevremeni i vojni penzioneri, što poslovni prostor Fonda koriste i rentiraju PUPS-ove filijale.

Iako kao ministar vreme provodi na selu, tamo ne vidi i ne susreće, sebi prepuštene, izrađene, stare i nemoćne ljude, zbog čije sudbine mladi ljudi ne ostaju na selu…

Zbog negativnog raspoloženja penzionera prema samom pominjanju njega i PUPS-a, beži od samostalnog izlaska na izbore, svestan da bi balon od magle koju prodaje sa vlastodršcem, pukao…

Imaš li stida, Krkobabiću?! Prestani da se bogatiš na račun penzionera!

Jovan Tamburić, predsednik
Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije

Fotografija: Damjan Filipović za Penzin