Magazin Godine Srbija

USPS: Podrška protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije zakazanog za 11.2.2017.

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) objavilo je saopštenje u kome izražava podršku najavljenom protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije.

Udruženje sindikata penzionera Srbije podržava protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije, zakazan za 11. 2. 2017. godine, ispred zgrade Vlade Srbije u 12 časova.

Zahteve ove dve sindikalne organizacije, ministarstvima i Vladi Srbije smatramo opravdanim, zato što su oni zakoniti i u funkciji obezbeđenja dostojanstva i jačanja bezbednosti Srbije.

Ukazujemo da niskim platama zaposlenima u Vojsci i Policiji Srbije neće biti obezbeđen ni dostojanstven život u penziji.

Smatramo da zaposleni u sektoru bezbednosti zbog važnosti poslova, radnog angažovanja u svim terenskim i vremenskim uslovima i rizika u njihovom obavljanju, zaslužuju i veće plate.

Vlada Srbije za to potrebna finansijska sredstva treba da obezbedi razvojem domaće privrede, sprečavanjem kriminala u javnom sektoru i istinskom borbom protiv sive ekonomije i poreskih utaja.

U Beogradu, 8. februara 2017. godine

Udruženje sindikata penzionera Srbije
Izvršni odbor


Poziv na protest vojnog i policijskog sindikata Srbije

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija