Početna Magazin Godine Uskraćena joj je penzija zbog tuđe greške ili malverzacija

Uskraćena joj je penzija zbog tuđe greške ili malverzacija

Da li je u pitanju greška ili malverzacija, nejasno je, tek, Slavka Jevtić već tri godine ne može da ode u penziju jer je u PIO fondu na njenom matičnom broju upisan muškarac po imenu Mišo Agarski.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jednoj osobi uskraćeno je pravo na blagovremenu penziju. Da li je u pitanju greška ili malverzacija, nejasno je, tek, Slavka Jevtić, kako prenosi Blic, već tri godine ne može da ode u penziju.

Kada je 2010. godine prvi put došla u Republički zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) da se raspita šta joj je od dokumenta potrebno za odlazak u penziju, saznala je da je na njenom matičnom broju upisan muškarac po imenu Mišo Agarski. Osoba sa njenim matičnim brojem stekla je pravo na penziju navodno radeći u dečijim ustanovama u kojima je i ona kao vaspitačica radila, ali i u preduzećima Teleoptik i Žiroskop.

Blic prenosi da su službenice PIO fonda, kada su naišle na njima nerešiv problem, bile neljubazne, ali pišu i o neljubaznosti na koju je Slavka Jevtić naišla u Kancelariji zaštitnika građana od strane jednog zaposlenog. Nisu, međutim, uspeli da dobiju odgovor od nadležnih u PIO fondu kako je došlo do ove greške, zašto ona tri godine nije ispravljena u potpunosti i ko je Mišo Agarski i da li on zaista ima pravo na penziju.

PIO fond je ispravio grešku vezanu za ime i matični broj, tj. sada u njihovoj evidenciji uz matični broj Slavke Jevtić stoji i njeno ime, ali nije ispravljen broj godina staža. Ona kaže da je umorna i da nakon ove godine prestaje da radi šta god da se desi sa podacima u PIO fondu.