Uhapšena direktorka Doma za stare Leskovac

U subotu je uhapšena direktorka Ustanove za odrasle i stare iliti Doma za stare Leskovac. Sumnjiči se da je nezakonito potrošila milion i po dinara iz budžeta doma kojim upravlja. O ovome se govorilo i na sednici Skupštine Grada Leskovca iako vladajuća većina nije dozvolila otvaranje posebne tačke dnevnog reda o ovoj temi.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije uhapsili su, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su direktorku državnog Doma za stare Leskovac. G. S. (63) je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, prenosi Jugmedia.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Za šta se sumnjiči direktorka Doma za stare Leskovac

G.S. je na funkciji direktorke Ustanove za odrasle i stare Leskovac od 2017. godine. Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice doma za stare iskoristila svoj službeni položaj.

Jednoj turističkoj agenciji iz Beograda odobrila je plaćanje u iznosu od 213.433 dinara sa računa Ustanove. Potom je taj novac, kako se sumnja, iskoristila za sopstveni odmor.

Dalje, sumnjiči se da je za svoje potrebe naručila ugradni nameštaj i platila ga sa računa Ustanove koju vodi. Dobavljaču je za ovaj nameštaj isplaćeno 195.984 dinara.

Sa jednim mobilnim operaterom je Dom za stare Leskovac zaključio ugovore o korišćenju usluga. Nakon potpisivanja ovih ugovora, sumnja se da je direktorka ove ustanove preuzela veći broj SIM kartica i mobilnih telefona. Zatim je, kako se sumnja, osam mobilnih telefona i osam kartica poklonila prijateljima. Računi i rate za telefone plaćani su sa računa Ustanove, i to u ukupnom iznosu od 916.338 dinara.

G.S. se sumnjiči i da je uprkos određenom limitu za potrošnju na službenim brojevima telefona, sa računa ustanove plaćala prekoračenja na šest službenih kartica. Na taj način je, sumnja se, oštetila dom za stare za 220.501 dinar.

G.S. je, kako se sumnja, oštetila Ustanovu za stara i odrasla lica Leskovac za ukupno 1.546.257 dinara.

Gradonačelnik i odbornici Grada Leskovca o hapšenju

Temu o hapšenju direktorke Ustanove za odrasle i starije  na sednici Skupštine Grada Leskovca pokrenuli su šef i odbornik opozicione grupe GG Za Leskovac-Zajedno Nenad Zdravković i Nebojša Cakić. Oni su tražili da se taj slučaj uvrsti u dnevni red. Većina odbornika je taj predlog odbila. Opozicioni odbornici su, međutim, o tome pričali kroz nekoliko tačaka dnevnog reda.

„Još jedan funkcioner je tokom vikenda uhapšen. Ovo je najkorumptiranija lokalna samouprava“, rekao je, kako prenosi Jugmedia, Cakić.

„Da li je neko uradio nešto ili nije? Ako pogledamo sve ono što se stavlja na dušu, neka oni koji je optužuju, stave sebe u njene cipele i neka pitaju da li su oni toliko čisti kao što drugog optužuju“, rekao je na sednici Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Uhapšena direktorka je iz Socijaldemokratske partije Srbije. Ova stranka je koalicioni partner Srpske napredne stranke, a optužena je bila treća na odborničkoj listi. U vezi sa tim, gradonačelnik Leskovca i lider SNS u ovom gradu je rekao:

„Ne zaboravite da je bila zamenik gradonačelnika, odnosno, predsednika opštine, da je bila zamenik direktora bolnice i da je mnogo dobrih i kvalitetnih stvari učinila. Ne zaboravite da je gerento-centar dobio drugi u Srbiji licencu baš zbog toga što su ljudi koji žive tamo imali loše uslove, a sada imaju fantastične uslove zbog njenog rada.“