Početna Magazin Godine Ekonomija U Republici Srpskoj isplata penzija dovedena u pitanje (video)

U Republici Srpskoj isplata penzija dovedena u pitanje (video)

Isplata penzija u Republici Srpskoj dovedena je u pitanje, a naredna dva meseca biće veliki izazov za njen penzioni sistem (jun i jul 2014)

To je ocenio ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić. Definitivno će biti potreban rebalans budžeta, ali dok sa jedne strane stižu ovakva upozorenja, drugi u Republici Srpskoj poručuju da penzije neće biti dovedene u pitanje, svesni da se nalaze u izbornoj godini.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Rade Rakulj, predsednik Udruženja penzionera RS ističe da su penzije zagarantovane Ustavom i zakonima RS, te da je obaveza vlasti da sprovodi zakone bez obzira na situaciju koja je mogla biti i katastrofalnija. Gospodin Rakulj se već duže vreme bori i za „čišćenje“ penzionog sistema od zloupotreba i davanja prava na penziju onima koji je nikako nisu zaslužili.

Iako je Republika Srpska u prethodnom periodu sprovela uspešne akcije suzbijanja mahinacija u penzionom sistemu, penzioni fond RS je toliko oslabljen da se sada, nakon prirodne katastrofe koja je zadesila Srpsku, dovodi u pitanje isplata penzija i onima koji su ih pošteno zaradili, a koji su sada, nakon katastrofe, jedna od najranjivijih grupacija stanovništva. Umesto pomoći, preti im oduzimanje i onoga što bi trebalo da računaju da imaju. Prilog iz Dnevnika TV1