Početna Magazin Godine Umetnost U njenim cipelama

U njenim cipelama

U njenim cipelama

„U njenim cipelama“, američki film snimljen po istoimenom romanu Dženifer Vajner, govori o odnosu dve sestre koje, sem iste veličine stopala, nemaju ništa zajedničko.

Posle velike svađe sa starijom i daleko ozbiljnijom sestrom Rouz koju igra Toni Kolet, Megi (Kameron Dijaz) odlazi kod bake Ele (Širli Meklejn) koja stanuje na Floridi i koju ne poznaje. Vetropirasta Megi dobija od Ele zadatak da se brine o potrebama starih dama iz njenog penzionerskog kluba. Upoznaje i zbližava se i sa profesorom engleskog jezika u penziji.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovi stari ljudi će joj pomoći da povrati samopouzdanje. Profesor joj pomaže u savlađivanju problema disleksije, za koju nikada nije ni ustanovljeno da je ima, a Ela joj pomaže sa knjigovodstvom. Ela poziva i Rouz ne rekavši joj da je Megi već kod nje. Sestre će se pomiriti, a tri žene zbližiti.

Film obrađuje teme odnosa među sestrama, složenim odnosima kada je jedno dete prinuđeno da odraste i da zaštiti mlađe, a bes ostaje jer mlađe dete ne odrasta…

Odnos između bake i unuka, odgovornosti, ljubavi i krivici… Odnos prema onima koji su drugačiji od većine… Osvetljava prednosti koju daje prijateljstvo sa onima koji imaju veliko iskustvo i želju da ga nesebično podele sa mlađima.

Na kraju filma, Megi svojoj sestri čita pesmu E.E. Kamingsa „I carry your heart with me“ (Nosim tvoje srce sa sobom).