U njenim cipelama

U njenim cipelama

„U njenim cipelama“, američki film snimljen po istoimenom romanu Dženifer Vajner, govori o odnosu dve sestre koje, sem iste veličine stopala, nemaju ništa zajedničko.

Posle velike svađe sa starijom i daleko ozbiljnijom sestrom Rouz koju igra Toni Kolet, Megi (Kameron Dijaz) odlazi kod bake Ele (Širli Meklejn) koja stanuje na Floridi i koju ne poznaje. Vetropirasta Megi dobija od Ele zadatak da se brine o potrebama starih dama iz njenog penzionerskog kluba. Upoznaje i zbližava se i sa profesorom engleskog jezika u penziji.

Ovi stari ljudi će joj pomoći da povrati samopouzdanje. Profesor joj pomaže u savlađivanju problema disleksije, za koju nikada nije ni ustanovljeno da je ima, a Ela joj pomaže sa knjigovodstvom. Ela poziva i Rouz ne rekavši joj da je Megi već kod nje. Sestre će se pomiriti, a tri žene zbližiti.

Film obrađuje teme odnosa među sestrama, složenim odnosima kada je jedno dete prinuđeno da odraste i da zaštiti mlađe, a bes ostaje jer mlađe dete ne odrasta…

Odnos između bake i unuka, odgovornosti, ljubavi i krivici… Odnos prema onima koji su drugačiji od većine… Osvetljava prednosti koju daje prijateljstvo sa onima koji imaju veliko iskustvo i želju da ga nesebično podele sa mlađima.

Na kraju filma, Megi svojoj sestri čita pesmu E.E. Kamingsa „I carry your heart with me“ (Nosim tvoje srce sa sobom).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *