U domovima za stare 159 zaraženih

U domovima za stare, državnim i privatnim, ima ukupno 159 osoba zaraženih koronavirusom.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa 22. majem, potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 126 korisnika i 33 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 489, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 182.

Prisustvo Kovida-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, Mladenovcu. Koronavirus je zabeležen i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Korona registrovan je i u privatnim domovima za stare. U pitanju su “Miljakovački vinogradi” i “Nada” u Beogradu, “MeliorVita” i “Gardoš” u Zemunu, “Radost” i “Sveti Nikola” u Negotinu i “Eskulap centar” u Nišu.

U saopštenju Ministarstv podseća se da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni u izolaciju. Zaposleni kod kojih postoji takva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Izvor: Nova
FotografijaEvgeni Tcherkasski za Unsplash

Podsećamo na vest: