Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje

U Beogradu otvoren internet kafe za penzionere

Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda, predao je tri računara i otvorio Internet kafe u klubu za penzionere “Stari grad 1”:

– Mnogi penzioneri imaju decu i unuke koji žive u inostranstvu putem računara mogu da stupe u kontakt sa njima. Sa Gradskom bibliotekom pomoći ćemo im da savladaju korišćenjeračunara – prenosi Tanjug.
Beograd, poput gradova u Francuskoj, želi da primeni programe kao što je “Treće doba – prijatan grad”. Francuska ima 30 tri ‘prijatna grada’, a Beograd je pozvao Novi Sad i Niš da se pridruže akciji”.
Gradska uprava namerava da u narednom periodu proširi mrežu koja sada sada broji 21 klub za penzionere. Ove klubove koristi više od 12.000 ljudi.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija