Magazin Godine Srbija

U Bačkoj Topoli najugroženiji bivši poljoprivrednici

U opštini Bačka Topola od ukupno 7.800 penzionera najugroženija je kategorija poljoprivrednika, od kojih je 85 odsto lane primilo manje od 10.000 dinara, izjavio je danas predsednik Opštinskog Udruženja penzionera Dragutin Lekić.

On je rekao da je najviše penzionera iz kategorije zaposlenih,18,6 odsto, primilo penzije koje su se kretale u rasponu 18.000 do 22.000 dinara, dok je penzije od 14.000 do 18.000 dinara dobilo 16,6 najstarijih stanovnika.
Oko 90 korisnika primilo je penzije do 4.000 dinara, dok oni koji su dobili na ruke više od 30.000 dinara čine 15,2 posto ukupnog broja penzionera u kategoriji zaposlenih, naveo je Lekić i dodao da prinadležnosti penzionera u kategoriji samostalnih delatnosti prate penzije zaposlenih. 
U najnepovoljnijem položaju su penzioneri zemljoradnici koji ne mogu da podmire osnovne životne potrebe, a u teškoj situaciji su i oni sa najnižijm penzijama, koji moraju da koriste usluge narodne kuhinje.
Lekić je izrazio očekivanje da će pokrajina uvažiti zahtev Saveza penzionera Vojvodine i da će ljudima sa najnižim primanjima biti dodeljene pomoć u paketima sa hranom i higijenskim sredstvima.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija