Početna Magazin Godine Društvo Trećina Britanaca ne želi da brine o starim roditeljima

Trećina Britanaca ne želi da brine o starim roditeljima

Zanimljivo je da bi mlađi, od 18 do 24 godine starosti, pre preuzeli brigu o starim roditeljima nego oni koji su stariji od 55 godina…

Penzin redovno izveštava o problemima starije populacije u Velikoj Britaniji s obzirom na detaljnu obradu ove teme u njihovim medijima, i na sličnosti problema koji postoje i ovde, ali se o njima toliko ne govori.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pored svih, jedan novi ovih dana otkrila je anketa u kojoj je 67 odsto Britanaca reklo da brine šta će biti sa njihovim roditeljima kada ostare, ali je čak 32 odsto reklo da ne želi da se stara o njima.

Zanimljivo je da i pored aktivne javne debate na temu starenja, tek sedam osto ima pripremljen plan za smeštaj roditelja u slučaju da dođu u situaciju da ne mogu da se staraju o sebi.

Istraživanje je obuhvatilo 2.000 ljudi koji imaju roditelje starije od 60 godina. Oko 40 odsto onih koji su se izjasnili da svakako ne bi živeli sa roditeljima u pomenutom slučaju, reklo je da to ne bi moglo „da izdrži“. Oko 20 odsto reklo je da to ne bi bilo mudro jer oni nemaju dovoljno znanja da se brinu o starim osobama.

Istraživanje je utvrdilo da porodične veze nisu snažne kao one u prethodnim generacijama, a čak četvrtina dece ne bi živelo sa starim roditeljima jer nemaju „tu vrstu odnosa“.

Zanimljivo je da bi mlađi, od 18 do 24 godine starosti, pre preuzeli brigu o starim roditeljima nego oni koji su stariji od 55 godina, piše Express.