Početna Magazin Godine Društvo Baštovan heroj: Jer, nekada je biti heroj – biti pažljiv

Baštovan heroj: Jer, nekada je biti heroj – biti pažljiv

Slučaj iz JAR-a pokazuje koliko svako od nas može biti heroj ukoliko se u svakom trenutku potrudi da posveti malo više pažnje za druge ljude.

U Johanesburgu, Južnoafrička Republika, nepoznati provalnik je nakon pljačke ostavio 75-godišnju staricu vezanu za krevet najlonskim čarapama.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jedna od mnogobrojnih „običnih“ pljački mogla se završiti smrtnim ishodom po žrtvu da nije bilo jednog pažljivog čoveka. Naime, baštovan koji baca đubre za staru ženu svakog petka ujutru, odmah je reagovao kada mu starica nije otvorila vrata.

Odmah je javio komšiji da se starica ne otvara vrata ali da mu se čini da čuje nešto u kući, i komšija je pozvao policiju. Oni su pronašli staricu u relativno dobrom stanju s obzirom da je dva dana bila vezana za krevet.

Starica je dehidrirala, i pitanje je šta bi bilo da se baštovan jednostavno okrenuo i otišao sa njenih vrata kada nije odgovorila na njegovo kucanje, piše Enca.

Komentar Penzina: Ovaj slučaj pokazuje koliko često može biti tanka granica života i smrti, naročito za ugrožene osobe. Takođe pokazuje i koliko svako od nas može biti heroj ukoliko se u svakom trenutku potrudi da posveti malo više pažnje za druge ljude.