Društvo Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje

Svaki drugi Srbin na internetu

U Srbije ima 3,2 miliona korisnika interneta, a otvoreno je čak 2,9 miliona profila na Fejzbuku, piše Politika.

Velika većinu internet saobraćaja odvija se preko kućnih računara (89 odsto). Prema statistikama, korisnici pristupaju internetu sa više uređaja, pa tako pametne telefone za surfovanje koristi 33 osto, mobilne telefone 16 odsto, a tablete oko 7 odsto. 
Zanimljivo je da i da ne postoji oštra granica korisnika različitih medija, pa tako čak petina građana za vreme gledanja TV-a koristi i internet. Veliki broj na ovaj način, na specijalizovanim sajtovima i forumima traži dodatne informacije o proizvodima i uslugama koje se nude.
Fenomen zvani internet ima još jednu veliku prednost u odnosu na tradicionalne medije. On dozvoljava interakciju korisnika sa izvorom informacije ili međusobno, a dozvoljava i samostalan izbor i pretragu informacija iz različitih izvora.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija