Magazin Godine Svet

Australijanci najsrećniji treću godinu za redom

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) sprovela je istraživanje u 30 zemalja među kojima je Australija prva po treći put za redom.

Kriterijumi su bili ekonomske prilike, zdravstveno stanje, bezbednost, visine zarada i standard stanovanja. Pored Australije u vrhu su se našle i Švedska, Kanada, Norveška, Švajcarska, SAD, Danska, Holandija, Island i Velika Britanija.
U Australiji je stopa zaposlenosti preko 73 odsto za ukupno 23 miliona stanovnika od 15 do 64 godine starosti, a primanja su im iznad proseka zemalja okupljenih u OECD-u. Prosečni životni vek je bezmalo 82 godine. 
Australija beleži privredni rast već 20 godina, jedina je od industrijskih zemalja koja nije zapala u recesiju 2009. godine, a njen dolar je najjači u poslednje tri decenije.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija