Magazin Godine Svet

Piroman kriv za smrt 11 štićenika staračkog doma

Bolničar jednog staračkog doma u Sidneju, Australija, proglašen je krivim zbog izazivanja požara u kome je život izgubilo tri, a nešto kasnije od povreda premilo još osam stanara doma.

Piroman je podmetnuo požar u dva dela zgrade koja je teško oštećena u požaru, prenosi Tanjug. On je time pokušao da sakrije veliku količinu lekova koje je ukrao stotine tableta protiv bolova iz ambulante doma.

Zločinac je u početku slavljen kao heroj s obzirom da je dao izjavu za medije kako je učinio sve što je u njegovoj moći da izvuče ljude iz zapaljene zgrade, i to u trenutku dok su se vatrogasci borili sa vatrenom stihijom. Optuženi se izjasnio krivim za osam tačaka optužnice, a kazna će biti izrečena kasnije.
Tragedija je podstakla lokalne vlasti da uvedu proveru prošlosti zaposlenih u staračkim domovima i obavezno nadgledanje domova za stare.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija