Početna Magazin Godine Zdravlje Superbaka Doroti Kaster

Superbaka Doroti Kaster

Superbaka Doroti Kaster

Doroti Kaster (Dorothy Custer) rođena je 30. maja 1911. godine. Već taj podatak ovu neustrašivu damu čini posebnom jer još uvek nije uobičajeno da ljudi žive više od sto godina.

Ali ono što je izdvaja i od drugih stogodišnjaka jeste to da ona uopšte svoje godine ne doživljava kao bilo kakvo ograničenje a, na sreću, vitalna je toliko da one zaista i ne predstavljaju problem. Zato Doroti uživa u aktivnostima kojima se ni mnogi mladi nikada ne bi usudili da bave.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Od svoje 101. godine ona se spuštala niz sajlu, skakala padobranom (i to B.A.S.E. stilom, za koji se smatra da je najopasniji sport na svetu), jahala je slona i planira da leti balonom.

Od malih nogu je bila u šou-biznisu. Bila je glumica, svirala harmoniku i pevala. Bavila se pre svega stendap (stand up) komedijom i izmislila je trinaest likova kojim je zabavljala ljude.

Danas je u svom Ajdahu izuzetno popularna pre svega zbog svog duha. Ona je inspiracija za sve. „Nikada nisam razmišljala o godinama. Samo nastavljam da živim i da se zabavljam“