Početna Magazin Godine Zdravlje Prim. dr Miodrag Srećković

Prim. dr Miodrag Srećković

Prim. dr Miodrag Srećković

Primarijus doktor Miodrag Srećković, iako već dugo u penziji, i dalje vodi život ispunjen brojnim aktivnostima, piše Politika.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovaj bivši pedijatar, kardiolog i pulmolog, nekadašnji dugogodišnji direktor Bolnice za dečje plućne bolesti i tuberkulozu Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović”. predstavlja pravi primer da odlazak u penziju može da znači i početak novog, jednako aktivnog životnog razdoblja.

Danas je počasni predsednik Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva, koja je jedna od najaktivnijih u ovoj organizaciji i okuplja oko 2.000 pedijatara. I dalje svakodnevno pregleda male pacijente koji stižu iz svih krajeva Srbije, ali i zemalja u okruženju. Mesečno je nekada pregledao i po 1.200 dece, a za 40 godina službovanja kod stotine hiljada mališana je postavio dijagnozu.

Sada njegovi pacijenti dovode na lečenje svoju decu, a on često sebe naziva pedijatrom – gerijatrom, jer kada mu bake i deke dovedu decu imaju običaj da izvade svoje lekarske nalaze i da traže njegovo mišljenje.
Fotografija D. Jevremović „Politika“