Aktivni u poznim godinama Foto albumi

Prim. dr Miodrag Srećković

Primarijus doktor Miodrag Srećković, iako već dugo u penziji, i dalje vodi život ispunjen brojnim aktivnostima, piše Politika.


Ovaj bivši pedijatar, kardiolog i pulmolog, nekadašnji dugogodišnji direktor Bolnice za dečje plućne bolesti i tuberkulozu Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović”. predstavlja pravi primer da odlazak u penziju može da znači i početak novog, jednako aktivnog životnog razdoblja.

Danas je počasni predsednik Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva, koja je jedna od najaktivnijih u ovoj organizaciji i okuplja oko 2.000 pedijatara. I dalje svakodnevno pregleda male pacijente koji stižu iz svih krajeva Srbije, ali i zemalja u okruženju. Mesečno je nekada pregledao i po 1.200 dece, a za 40 godina službovanja kod stotine hiljada mališana je postavio dijagnozu.

Sada njegovi pacijenti dovode na lečenje svoju decu, a on često sebe naziva pedijatrom – gerijatrom, jer kada mu bake i deke dovedu decu imaju običaj da izvade svoje lekarske nalaze i da traže njegovo mišljenje.
Fotografija D. Jevremović “Politika”

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija