Početna Magazin Godine Društvo Striper u domu za stare – tužba porodice

Striper u domu za stare – tužba porodice

Porodica jedne dementne 85-godišnje stanarke doma za stare, tuži tu ustanovu zbog striptiz šoua koji je posramio i uvredio ovu ženu

Dementna 85-godišnja žena bila je prinuđena da istrpi vrckanje i uvijanje muškog stripera u domu za stare na Long Ajlendu (SAD) gde je smeštena, navodi se u tužbi njene porodice protiv tog doma. Advokat doma za stare tvrdi, međutim, da su performans stripera tražili stanari doma i da je izglasan od strane odbora za aktivnosti.

Sin žene Bernis Jangblad, dotične gospođe, ispričao je da je, kada je došao u posetu majci, pronašao fotografiju na kojoj se vidi mišićav muškarac u donjem vešu kako stoji iznad njegove majke. Odmah je otišao kod nadzornice po objašnjenje koja je, kako piše u tužbi, pokušala da mu otme fotografiju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Advokat gospođe Jangblad, koja je i sama nekada radila kao negovateljica u domu za stare, kaže da joj je oduzeto dostojanstvo kada su je „zaposleni u domu za stare izložili ovoj sramnoj seksualnoj perverziji. Ova žena je provela ceo svoj život dostojanstveno i sada je osramoćena i uvređena svime ovim.“

Gospođa Jangblad, koja je na konferenciji za novinare bila u invalidskim kolicima sa članovima svoje porodice, prozborila je jedva čujnim glasom da se osećala „užasno“ i „posramljeno“ zbog svega što se desilo, ali da se ne seća detalja incidenta.

Advokat koji predstavlja ustanovu, rekao je da je odbor od 16 članova stanara doma tražio striptiz performans i da je dom platio 250 dolara za to, prenosi NBC. Objasnio je da uprava doma zadržava pravo da odbije zahtev odbora stanara, naročito ako se proceni da je predložena aktivnost štetna. „Ali u ovom slučaju, ovi odrasli ljudi su želeli ovu aktivnost, zahtevali su je, izglasali i dom je odobrio„, rekao je.

Novinari su prisustvovali i sukobu advokata, gde je, između ostalog, rečeno i da je sa gospođom Bernis bila i mlađa rođaka na striptiz šouu. Takođe, advokat doma ne vidi logiku u pozivanju na demenciju u slučaju kada gospođa kiti stripera, dok se istovremeno njoj omogućava da potpisuje „pri zdravoj pameti“ optužbe.

Suđenje tek treba da počne, ali se čini da je ova gospođa pre svega bila posramljena činjenicom da je njen sin video fotografiju. Uloge su zamenjene, sada majka skriva fotografije.