Početna Magazin Godine Strani investitor ne priznaje državne praznike srpskim radnicima

Strani investitor ne priznaje državne praznike srpskim radnicima

Strani investitor ne priznaje državne praznike srpskim radnicima

Rukovodstvo korejske fabrike kablova Jura u Leskovcu odlučilo je da radnicima da samo jedan, umesto, kao što je po zakonu – tri slobodna dana za predstojeće praznike – Uskrs i 1. maj, pa su radnici održali štrajk upozorenja, javljaju Južne vesti.

Naime, rukovodstvo je odlučilo da se u ovoj fabrici ne radi samo za Veliki petak, iako i Uskrs i 1. maj padaju u nedelju, pa bi nakon vikenda trebalo da budu dva slobodna dana.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Zanimljivo je da je ovo ujedno možda i najnepovoljnija varijanta državnih praznika za radnike jer u isti vikend imaju dva velika prolećna praznika koji su ujedno i državni praznici – to jest, slobodni dani su zagarantovani.

– Zaustavljamo mašine danas u 9 sati (26. aprila 2016). Oni moraju da poštuju naše praznike kao što poštuju svoje – rekao je jedan od radnika najavljujući štrajk za Južne vesti.

On dodaje da se svi korejski praznici poštuju, kao i da se za njihove slične praznike ne radi i po dve nedelje.

Južne vesti nisu uspele da dobiju i komentar rukovodstva fabrike u Leskovcu jer je jedini broj Lukasa Nama, osobe zadužene za izjave, bio nedostupan.

Južne vesti podesćaju da se slična situacija sa štrajkom zbog pravoslavnih praznika desila i u niškoj „Juri“ početkom godine kada rukovodstvo fabrike radnicima nije dalo slobodan dan za proslavu Badnjeg dana.