Foto albumi Penzin preporučuje na Fejzbuku i Tviteru

Stare slike Novog Beograda

radna akcija, fotografija sa Fejzbuk stranice Stare slike Novog Beograda

Već ta suprotstavljenost “dva principa” u samom imenu Fejzbuk stranice Stare slike Novog Beograda, jasno govori o energiji koju je jedan od najmlađih gradova regiona uspeo da stvori od svojih prvih početaka do danas.

Novi Beograd, oni koji nisu živeli na njemu, često doživljavaju kao “sivo prostranstvo oblakodera”.

Ovakav doživljaj jedna je od najneodrživijih predrasuda s obzirom da Novi Beograd, još od prvih “predratnih” planova iz vremena Kraljevine Jugoslavije, i izgradnje Starog sajmišta na levoj obali Save, karakterišu uređene široke ulice i bulevari, drvoredi i prostrane zelene površine.

Ova Fejzbuk stranica, stotinama fotografija, pokazuje kako je to nastajao Novi Beograd i podseća šta je to istinski razvoj i izgradnja kakvu nismo videli ovde već decenijama.

Stranica pokazuje i kako su to Novobeograđani, za nešto preko pola veka, od naselja napravili grad, sa svojim šarmom, običajima i poznatim sugrađanima.

Fejzbuk stranicu Stare slike Novog Beograda možete pratiti ovde.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija