Foto albumi Penzin preporučuje na Fejzbuku i Tviteru

Beograđani

Fejzbuk stranica Beograđani nastala je 2013. godine sa jednostavnim konceptom: fotografija nekog stanovnika sa ulica glavnog grada i kratki komentar koji je on dao u trenutku nastanka fotografije.

Možda je upravo taj lični pristup razlog tome što je za kratko vreme privukla pažnju i korisnika Fejzbuka ali i “velikih” medija.

Stranicu je pokrenuo Ognjen Stambolić, maturant Šeste beogradske gimnazije koji se za fotografiju zainteresovao u istraživačkoj stanici Petnica.

Staru dečiju opsesiju posmatranja prolaznika i razmišljanja o njihovim razmišljanjima rešio je da pretoči u delo kada je video sličan projekat iz Njujorka.

Priča fotografije pored: Rista Radojković, hornista u penziji:
– Koja je tajna vašeg osmeha?
– Pre nego što sam se penzionisao svirao sam hornu u Beogradskoj filharmoniji. Nakon penzionisanja sam počeo intenzivnije da se bavim biciklizmom. Sve u svemu, čitav život sam radio i radim ono što volim.

Fejzbuk stranicu Beograđani možete pratiti ovde.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija