Početna Magazin Godine Penzija Šta utiče na redosled rang liste za besplatno banjsko lečenje?

Šta utiče na redosled rang liste za besplatno banjsko lečenje?

Biti na listi lokalne filijale PIO fonda ne znači i dobiti besplatno banjsko lečenje s obzirom na manji broj mesta od zainteresovanosti. Koji su kriterijumi za pravljenje liste?

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pitanje čitateljke Penzina:

Izašla sam na listi da sam dobila banju ali kažu da samo 25 sa liste dobija… Pa me interesuje koji su prioriteti da se nađem u tih 25, tj. kako se pravi rang lista?

Nikad do sada nisam koristila banju, penzioner sam invalidski i bolujem od MG mijastenija gravis već 30 godina… a pored te dijagnoze imam još dosta, npr. skolioza, štitna žlezda itd.

Imam 43 godine. Ja bi da se žalim ali ne znam kome da se obratim… Rečeno mi je „prijavite se sledeće godine“. Htela bih da znam šta se tu boduje da ne pogrešim sledeći put, ako doživim… Hvala.

Odgovor Penzina:

Poštovana, jedino što mi znamo u vezi sa uslovima za konkurisanje za besplatno banjsko lečenje jeste ono što je zvanična informacija PIO fonda. Dakle, pored opštih uslova koje pretpostavljamo da ispunjavate pošto ste na listi:

„Na redosled na rang-listi uticaće visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, dok će korisnici prava na tuđu negu i pomoć dobijati dodatnih 10 bodova. Pod jednakim uslovima, prednost će imati stariji korisnik penzije.“

Ovo je kopirano sa sajta PIO fonda. U njihovom Saopštenju stoji da na bodovanje ne utiče članstvo u penzionerskim udruženjima, ali mislimo da bi možda neko iz Vašeg mesnog udruzenja penzionera mogao da pomogne savetom.

Takođe, uvek je najbolje ići na izvor informacija, a u ovom slučaju to je, pretpostavljamo, filijala PIO fonda u Vašem gradu (telefon centrale je ***-***-**-**). Redakcija Penzina, inače, nema veze sa PIO fondom (da ne bi bilo nekih nedoumica).

Žao nam je što niste uspeli da dobijete pravo na korišćenje ove godine, ali dobra stvar u tome jeste da imate vremena da se raspitate i sakupite potrebna dokumenta za sledeću godinu. Nemojte ni u šali tako crno: „ako doživim“. Borite se za sebe i verujte u sutra.

Nadamo se da su Vam ove informacije makar malo pomogle.

Srdačan pozdrav,

Vaš Penzin