Ekonomija Magazin Godine

Srpska: razmatraće se odvajanje od penzija za poplavljene

U dogovoru sa penzionerima Republike Srpske, biće predloženo izdvajanje i od penzija od jedne do pet konvertibilnih maraka u zavisnosti od visine penzije za pomoć poplavljenima

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske razmotriće zakazivanje posebne sednice parlamenta RS na kome bi se raspravljalo o usvajanju seta mera i zakonskih rešenja koje je predložila Vlada Srpske sa ciljem saniranja stanja prouzrokovanog poplavama.

Željka Cvijanović, predsednica Vlade Republike Srpske, rekla je da je utvrđeno da će se od neto plata izdvajati 1,5 odsto od radnika i isto toliko od poslodavaca.

Big portal javlja da je, iako prvobitno nije tako planirano, u dogovoru sa penzionerima (Penzin: pretpostavljamo da se radi o Udruženju penzionera RS), biće predloženo i izdvajanje i od penzija od jedne do pet konvertibilnih maraka u zavisnosti od visine penzije.

Tako da se već zna da bi onima koji primaju penzije u iznosu od hiljadu i više maraka bilo odbijano pet, za penzije od sedamsto do hiljadu – četiri marke, tri marke za penzije od petsto do sedamsto maraka, dve marke za penzije od trista trideset i jednu do petsto i jedna marka za penzije niže od 331 konvertibilne marke.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija