Početna Vesti Srpska: Najava povećanja penzija

Srpska: Najava povećanja penzija

Srpska: Najava povećanja penzija

Željka Cvijanović, predsednica vlade Republike Srpske najavila je dodatno povećanje penzija za 2,5 odsto počev od od julske penzije.

Ukoliko do ovog povećanja dođe, za vreme dosadašnjeg mandata Cvijanovićeve penzije će biti povećane za ukupno 20 odsto.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Predsednica vlade Republike Srpske je naglasila da ostavlja obavezu narednim vladama da sa penzionerima neguju dijalog i unapređuju njihov materijlani status.

Cvijanovićeva je rekla da je tokom njenog mandata ostvarila dobru saradnju sa Udruženjem penzionera Republike Srpske i podsetila da je omogućen prelazak isplate penzija na trezorski sistem čime je zaštićena isplata penzija.

„Danas se penzije isplaćuju na vrijeme i u kratkom roku. Nemamo više duge redove i iščekivanja koji je to datum i kada će se steći prilike za ipslatu penzija. Problem redovne isplate penzija smo riješili još prije dvije godine“, posetila je.

Premijerka RS, podseća, međutim, i na neke od razloga (pređašnjeg) lošeg stanja:

„Dovoljno je da kažem da imate svega osam odsto ljudi koji se nalaze u penzionom sistemu da su zaradili svoje penzije po osnovu punog radnog staža, sve drugo je po osnovu različitih prava. To je dakle cijena koju plaća društvo koje je u transformaciji nakon rata.“

Udruženje penzionera Republike Srpske uručilo je Željki Cvijanović Zahvalnicu za zalaganje u postizanju boljeg standarda penzionera i unapređenju rada Udruženja penzionera.

Priznanje je uručio predsednik ovog udruženja Rade Rakulj, koji je rekao da su penzioneri zadovoljni postignutim aktivnostima predsednice vlade Republike Srpske, kako na unapređenju položaja penzionera, tako i na stabilizaciji i razvoju same Republike Srpske.

Izvor: RTRS
Fotografija: Suvajac, Vrbas – Pogled sa Banj brda

Vidi i vest: