Magazin Godine Život i godine

Srednjoškolci se odužili ljubaznoj baki

Jedna baka, svakog dana pozdravlja đake sa prozora svoje kuće. Oni su rešili da joj se oduže.

U jednom američkom gradu, đake srednje škole na putu do škole sa prozora svoje kuće svakodnevno pozdravlja jedna starija gospođa.

Sve je počelo još 2007. godine kada su se ona i njen suprug tu doselili. Primetili su kako mnogi srednjoškolci na putu za školu prolaze pored njihove kuće. Pošto su im bili simpatični, ovaj par je spontano počeo da im maše kada bi oni pogledali u pravcu njihovog prozora. Uskoro su đaci počeli da odmahuju, a onda i da redovno mašu prolazeći pored kuće.

I nakon što joj je suprug, pre nekoliko godina, preminuo, Tini, kako se gospođa zove, nastavila je da maše đacima. Sa širokim osmehom, jednostavnim gestom, ova baka ulepšava svakodnevicu već nekoliko generacija đaka.

I oni su rešili da joj se oduže. Za Valentinovo, 14. februara ove godine, oni su je pozvali u školu. Tini nije mogla ni da očekuje ono što je taj dan doživela. U velikoj sali, svi učenici škole pozdravili su je mahanjem. Onda joj je uručena korpa sa srcima na kojima su učenici ispisali poruke zahvalnosti. Tini se rasplakala od sreće.

Ljubaznost i zahvalnost nisu karakteristike određene generacije.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija