Društvo Magazin Godine

Srećan vam Prvi maj, praznik rada!

Prvi maj. U ovom veku ga slavimo urancima ili radno. Uranci su lepo vraćanje nekim običajima, ali i njihov smisao izgubismo negde u prevodu na savremeni način života.

Lepo je i što smo svesni da je potrebno raditi, ali smo i to obesmislili i pretvorili u bahatost poslodavaca i pomirenost zaposlenih. Preduzeće često ništa time ne dobija. Posao gubi. Jer zadovoljni radnici su bolji radnici.

Zaboravili smo i da praznike obeležavamo, ne da ne bismo radili, nego da bismo pamtili i da bismo slavili nešto. Prvi maj slavi rad. Rad dostojan čoveka. Nemamo pravo da tekovine koji su drugi izborili za nas oduzimamo svojoj deci.

Zajedno sa više od polovine stanovnika planete, i redakcija Penzina proslaviće Prvi maj. Za sve koji svrate na sajt, poziv stoji: pregledajte tekstove, albume, zakone… Sigurno ima nešto vredno što dosada niste videli i pročitali. Jer bili smo vredni. Zato ćemo 1. maja odmoriti, da nakon toga još bolje radimo.

Preporučujemo da počnete sa čitanjem odavde:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija