Foto albumi Jezera i vode Srbije Srbija

Srebrno jezero

Srebrno jezero je zapravo pregrađeni rečni rukavac Dunava koji je na ulazu i izlazu zatvoren dvema branama. Nalazi se u Braničevskom okrugu svega dva kilometra od Velikog Gradišta. Prosečna širina jezera je 300 metara, a dužina je 14 kilometara.

Ukupna površina jezera je oko četiri kilometra, a dubona je do osam metara. Voda u jezeru je bistra, a takođe je bogato i ribom kao što su amur, šaran, som, štuka, smuđ, itd.

Jezero se prostire južno od Đerdapske klisure pa su u njegovoj neposrednoj okolini sve znamenitosti koje krase i sam Đerdap.

Poslednjih decenija Srebrno jezero je veoma popularno izletište i letovalište zbog lepe vode, uređenih kupališta i brojnih pratećih sadržaja.

Pratite i preporučite Penzin na Fejzbuku!

100 jezera Srbije za 100 dana leta – Srebrno jezero kraj Dunava!#jezero #jezera #Srbija #turizam #izleti #kupanje

Posted by Penzin on Donnerstag, 9. Juli 2015


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija