Foto albumi Jezera i vode Srbije Srbija

Jezero Sovinac na putu Zaječar-Negotin

Jezero Sovinac nalazi se nekoliko kilometara od mesta Salaš, pored regionalnog puta Zaječar-Negotin. Jezero je veštačko, nastalo za potrebe navodnjavanja kompleksa PK “Salaš”.

Jezero je površine 15 hektara, a dubina jezera dostiže i do 12 metara. Voda je gotovo cele godine zamućena usled muljevitog dna jezera, kao i prisustva panjeva i granja pri dnu.

Jezero predstavlja izvanrednu lokaciju za rekreativni ribolov, pa je svakodnevno posećeno brojnim pecarošima. Prisutna riba je šaran, amur, karaš, babuška, bodorka, smuđ, som, bandar i štuka.

Pored ribolova, jezero je pogodno i za izletnički i rekreativni turizam, jer je pored njega izgrađen motel sa restoranom, uređena je plaža, izgrađen kamp, tereni za male sportove i uređen je parking prostor.

Dobro jutro! :) Predstavljamo jezero za danas!

Posted by Penzin on Mittwoch, 8. Juli 2015


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija