Početna Magazin Godine Srce nema bore

Srce nema bore

Svedočanstvo 84-godišnje Berte, štićenice doma za stare u Bolničkom centru u Movezanu, južna Francuska. Da bi dokazala da ljubav ne zna za godine, opisala je svoju poslednju, veliku ljubav.

Ljubav nema godine. Deka ili baka zaljubljeni? Dobro ćete nasmejati mlade. Pa ipak, to postoji. Srce nema bore.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ljubav na prvi pogled – doživela sam je, moj prijatelj Žan je bio žrtva Amorove strele u 71. godini, zaljubljen kao da mu je 20! Ta idila je počela na jednom putu, išli smo u posetu manastiru Fontfroad, njegov izvanredan ružičnjak, predivno sunce, okruženje iz sna.

Bertu u grupi, uvek veselu, razigranu, nasmejanu, moj Žan zavodi. Na povratku, tražio je načina da mi se približi kako bi smo pričali. Sutradan i narednih dana, tri poziva telefonom dnevno, pitala sam se treba li verovati u to?

Da li je moguće da vam u 69 godina srce tako jako lupa kao moje? I dozvolila sam da me ponesu slatke, nežne reči, male pažnje, cveće.

Vrhunac za 1. maj: dobila sam pletenu korpu punu ljiljana i crvenih ruža sa porukom: ’Hoćete li krenuti na put sa mnom?’ Rekla sam ’Da’ i doživela deset godina sreće. Nažalost, smrt nas je razdvojila.

Završavam jednim citatom Mišela Montenja: ’Zašto sam je voleo? Zato što to beše ona, zato što to bejah ja.’

Berta