Čovek i smrt Foto albumi

Smrt na internetu: Šta sa profilima preminulih?

Pobrinite se na vreme i za vašu “onlajn” zaostavštinu: profile na društvenim mrežama, mejlove, blogove, forume, sajtove, stranice i grupe na internetu.

Broj korisnika društvenih mreža raste, ali neka pitanja postavimo tek kada nas direktno pogode. Jedno od njih jeste i sudbina profila internet profila koji ostaju iza pokojnika (Fejzbuk, Tviter, Gugl, mejlovi, blogovi). 

Stručnjaci procenjuju da će uskoro jedno od uobičajenih zanimanja “na internetu” biti i “upravljanje” profilom umrle osobe: čuvanje fotografija i video zapisa, misli i važnih trenutaka iz života pokojnika, itd.

Preporučuje se da sami učinite osnovno: navedite mejlove i lozinke u testamentu, ili u običnoj koverti koju ćete ostaviti za sobom, i pomozite porodici i prijateljima da lakše prebrode i taj zadatak. U suprotnom, može se desiti da Vam se neki prijatelj, do kog nije stigla informacija, obrati direktno na Fejzbuku ili Tviteru, što će svakako biti bolno za Vašu porodicu i najbliže prijatelje.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija