Magazin Godine Srbija

Skupština Udruženja penzionera opštine Prokuplje

U Prokuplju je danas, poslednjeg dana aprila 2014, održana Skupština Udruženja penzionara opštine Prokuplje.

Na skupštini u čijem radu je učestvovalo 25 delagata – predstavnika mesnih odbora sa teritorije ove opštine, gosti su bili Udruženja predstavnici udruženja penzionera iz Blaca, Kuršumlije i Žitorađe.

Usvojeni su Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj za 2013. godinu. Plan rada za tekuću, 2014. godinu i Finansijski plan rada takođe su dobili podršku delegata, javljaju Topličke vesti.

Milovan Vučićević, predsednik Udruženja penzionera Opštine Prokuplje rekao je da će i ove, kao i prethodne godine, aktivnosti Udruženja biti usmerene ka zaštiti i podizanju standrada penzionera.

Prvi korak u tom pravcu biće podela higijenskih paketa za oko 2.000 penzionera sa mesečnim primanjima nižim od 18.000 dinara. Najavljeno je i da će biti pokrenuta inicijativa da se penzionerima starijim od 70 godina obezbedi besplatan gradski prevoz.

Predsednik Vučićević je rekao da će biti nastavljeno sa omogućavanjem kupovine namirnica na rate po najpovoljnijim tržišnim cenama.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija