Početna Magazin Godine Skok padobranom 93-godišnjaka zarad ljubavi i dobročinstva

Skok padobranom 93-godišnjaka zarad ljubavi i dobročinstva

Džek Hejk (Jack Hake), 93-godišnji Englez, skočio je prošlog meseca padobranom sa 3.000 m držeći pepeo svoje pokojne žene Veronike sa sobom.

Džek se teško kreće i to pomoću štapa. Kako sam kaže, skoro da su morali da ga unesu u avion. Ali nije se plašio skoka i nije razmišlljao u svim mogućim posledicama na njegov prilično slab organizam.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

On i njegova pokojna supruga bili su u braku 70 godina. Sve vreme braka oni su sve zajedno radili: šetali se, vozili čamcem, vozili bicikle, pecali… Kada se njegova žena razbolela, njih dvoje su se dogovorili da zajedno skoče padobranom i da na taj način sakupe novac za novu opremu bolnice u kojoj je ležala.

Ubrzo je postalo jasno da Veronika neće preživeti pa joj je Džek obećao da će ipak naći načina da to izvedu zajedno. Tako se Džek našao 3.000 metra iznad zemlje sa Veronikinim pepelom.

U momentu skoka uspeo je da sakupi 738 funti, a donacije i dalje stižu, pa se nada da će sakupiti 1.000 funti (1.200 evra).

Kaže da ne razume zašto se podigla tolika prašina. On, kaže, nije nikakav junak samo radi ono što je obećao ženi. I uradio bi to ponovo.

 


 

I drugi stogodišnjaci znaju da budu neustrašivi. Pored ovog teksta vam prikazujemo sliku Doroti Kaster koja se opasnim sportovima bavi kako bi se zabavila.