Magazin Godine Srbija

Skitnice u klubu penzionera na Zvezdari

Penzioneri Zvezdare nekada su se okupljalu u prizemnom objektu od oko 300 kvadratnih metara, u Bulevaru kralja Aleksandra 321, nedaleko od sportskog centra Olimp, piše Politika.

Zatim je, 2000. godine, grad Beograd oduzeo prostorije od mesne zajednice Zeleno brdo i od tada kreće propadanje objekta i u njemu se sakupljaju skitnice, ali i odbegli optuženici.
Tu je nekada bila i biblioteka „Vuk Karadžić” od koje su danas ostala samo dva ormarića, nešto članskih karata. Dragić Vukićević, predsednik MZ Zeleno brdo, kaže da je ovde nekada bila i apoteka što je bila dodatna pogodnost za penzionere.
Pokrenuta je inicijativa kod opštine Zvezdara a njen predsednik, Edip Šerifov, očekuje da će, u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, ubrzo otvoriti zvezdarski dnevni klub za stara lica s obzirom da je Zvezdara jedina beogradska opština koja nema prostor za druženje penzionera.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija