Ekonomija Magazin Godine

Koncentrovani deterdženti: 100 grama po pranju

Georg Grasl, predsednik „Kozmodeta”, Asocijacije proizvođača i uvoznika deterdženata i kozmetike u Srbiji, najavljuje potpuni prelazak na koncentrovane, kompaktne, deterdžente koji uz manje količine peru sa istim efektom:

– Reč je o usklađivanju standarda sa zahtevima tržišta EU. Prednosti ovog projekta održivosti podrazumevaju brigu za zaštitu životne sredine, uz inovacije i poboljšanje navika potrošača, ali i očuvanje kvaliteta – rekao je on za Politiku.
Sa klasičnim deterdžentima preporučena doza iznosi 150 grama za jedno pranje u veš mašini, dok sa novim deterdžentima treba koristiti najviše 100 grama.
Svi novi proizvodi imaće poseban znak na pakovanju, a u izjavi za Politiku, prednosti ove inicijative istakao je i Stevan Blagojević, zamenik tehničkog rukovodioca na Institutu za opštu i fizičku hemiju.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija