Početna Magazin Godine Sat koji pokazuje koliko nam je još ostalo

Sat koji pokazuje koliko nam je još ostalo

Ručni sat pod nazivom Tikker pokazuje koliko je vlasniku još ostalo do kraja života. Razlog? Ispunjeniji život.

Odavno postoje kalkulatori koji, prema datim podacima o nečijem životu koji se onda porede sa statističkim podacima, izračunavaju koliko je toj osobi još ostalo života. Grozno zvuči, ali ovo nije samo deo ponekad morbidne zabave na nekim sajtovima, već i veoma ozbiljna stvar koju koriste npr. osiguravajuća društva kada sklapaju ugovore sa pojedincima.

Sada može da se kupi i ručni sat koji, pored tačnog vremena, pokazuje i vreme koje nam je preostalo do kraja života.
Na digitalnom satu nazvanom Tikker otkucavaju godine, meseci, dani, sati, minuti i sekunde do momenta za koji se predviđa da će biti korisnikov poslednji. Svaki kupac pre kupovine popunjava upitnik na osnovu kojeg se taj momenat procenjuje. Naravno, ovo je samo procena koja nije božja presuda.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Zašto bi iko želeo da ima ovakav podsetnik? Zato što se, iako je kraj života nešto što je neminovno, ljudi trude da ne razmišljaju o tome. A ako bi stalno imali kod sebe podsetnik da život protiče, živeli bi ispunjeniji život. U to, makar, veruje izumitelj ovog sata, Šveđanin Frederik Kolting: Tikker će biti tu da vas podseti da maksimalno iskoristite život i da, što je najvažnije, budete srećni. On vas motiviše da napravite prave izbore.“ Ovaj sat košta 59 američkih dolara (oko 5.000 dinara).

Ukoliko na početku godine rešite da odsad živite punim plućima, biće dovoljno i da kao podsednik, u duhu naše tradicije, vežete crveni končić oko prsta. I istrajete u svojoj nameri.