Početna Magazin Godine Saradnja farmaceutskih kuća

Saradnja farmaceutskih kuća

Deset velikih farmaceutskih kuća, ljuti rivali, udružilo se kako bi brže došle do otkrića koja bi pomogla u razvitku novih terapija

Neuspesi istraživanja neurodegenerativnih bolesti koštaju toliko da prisiljavaju na saradnju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Deset velikih farmaceutskih laboratorija, međusobni rivali: američke – AbbVie, Lilly, Merck, Pfizer, Bristol-Meyers Squibb, Biogen Idec, Johnson & Johnson, britanska GlaxoSmithKline, japanska Takeda i francuska Sanofi, odlučile su da se udruže kako bi razvile nove tretmane protiv dijabetesa tipa 2, reumatoidnog artritisa, lupusa i Alchajmerove bolesti. Istraživanja će obuhvatati i oblast imunoloških poremećaja.

Ovo partnerstvo je obnarodovao u Vašingtonu utorak, 4. februara, Američki institut za zdravlje (National Institute of Health). Na osnovu ovog partnerstva biće, tokom pet godina, sakupljeno 230 miliona dolara (180 miliona evra).

Ovih deset laboratorija i Američki institut za zdravlje, staviće na uvid javnosti svoje baze podataka. Cilj ove grupe, koja sebe naziva Partnerstvo za ubrzanje lekova (Accelerating Medicines Partnership) jeste da se identifikuju biomarkeri koji bi omogućili razvoj novih terapija.

„Udruživanje je bilo neophodno kako bi se bolje shvatile zagonetke ovih bolesti i kako bi se ubrzalo donošenje novih terapija pacijentima“, izjavio je dr Ilija Zerhuni iz farmaceutske kuće Sanofi. Partnerske laboratorije obavezale su se da objave rezultate istraživanja koje sprovedu pre nego što počnu sa razvitkom bilo kakvog farmaceutskog proizvoda...