Početna Magazin Godine Društvo Sami zajedno – film XIII beogradske gimnazije

Sami zajedno – film XIII beogradske gimnazije

Kreativni tim Trinaeste beogradske gimnazije nagrađen je 2010. godine za rad „Sami zajedno“, inspirisan istoimenom knjigom Širli Terkl koja istražuje uticaj moderne tehnologije na komunikaciju i društvene veze (vidi više o ovoj temi). 

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Ovim radom, tim gimnazijalaca osvojio je na 4. Internest Festivalu kreativnosti studijsko putovanje u Varšavu, koju je darovala ambasada Poljske u Srbiji.

Na istom takmičenju, drugo mesto i tablet računare osvojio je školski tim Gimnazije iz Kruševca, dok su treće mesto i mini-kamera pripali učenicima Gimnazije „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde. Specijalna nagrada „Oskar kreativnosti“, koja podrazumeva pet besplatnih školarina na Fakultetu za medije i komunikaciju, pripala je učenicima Gimnazije iz Čačka, navodi se u saopštenju. Pohvale su dodeljene školskim timovima XV beogradske gimnazije, „Tehnoarta“ iz Beograda, Gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Loznice i Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja.

Četvrti Internest Festival kreativnosti održan je 26. i 27. maja 2013. godine u Domu omladine Beograda. Svi školski timovi imali su zadatak da odaberu jednu od ponuđenih knjiga iz oblasti umetnosti, kulture i medija i da je detaljno i pažljivo prouče, kako bi potom, uz podršku profesora, usvojeni sadržaj primenili i predstavili koristeći druge medije, kratke filmove, scenske prikaze, internet prezentacije, ilustraciju, strip, navodi se u saopštenju. Festival kreativnosti predstavlja završnicu godišnjeg projekta INTERNEST, koji organizuje Udruženje „Biblioteka plus“, u saradnji s Izdavačkom kućom „Clio“ iz Beograda, uz podršku Fonda za otvoreno društvo.