Početna Magazin Godine Ruska akademija nauka: Homeopatija je opasna po zdravlje

Ruska akademija nauka: Homeopatija je opasna po zdravlje

Ruska akademija nauka: Homeopatija je opasna po zdravlje

Ruska akademija nauka (RAS) označila je homeopatsku medicinu kao opasnu po zdravlje i zatražila od Ministarstva zdravlja da obustavi upotrebu homeopatskih lekova u ruskim državnim bolnicama, javljaju ruski mediji.

Komitet RAS-a utvrdio je da neki pacijenti odbacuju standarnu medicinu u korist homeopatskih lekova, dovodeći svoj život u opasnost, prenosi „Moskou tajms“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Komitet je, takođe, upozorio da neke homeopatske tablete bez licence sadrže toksične materije.

– Principi homeopatije kose se sa poznatim hemijskim, fizičkim i biološkim zakonima, a uverljivi naučni testovi koji bi dokazali njenu efikasnost nisu dostupni – navodi Komitet RAS-a u izveštaju.

Zaključak Ruske akademije nauke deo je rastućih kritika protiv homeopatske medicine u Rusiji, navodi ruski list na engleskom jeziku.

Prošlog meseca su studenti Prvog moskovskog državnog medicinskog univerziteta podneli peticiju za zabranu učenja o homeopatskim principima u medicinskim školama.

Takođe, Ruska federalna carinska služba uvela je u novembru 2016. nove propise, primoravši proizvođače da dokažu delotvornost svakog homeopatskog proizvoda koji žele da prodaju.