Magazin Godine Zdravlje

Ruska akademija nauka: Homeopatija je opasna po zdravlje

Ruska akademija nauka (RAS) označila je homeopatsku medicinu kao opasnu po zdravlje i zatražila od Ministarstva zdravlja da obustavi upotrebu homeopatskih lekova u ruskim državnim bolnicama, javljaju ruski mediji.

Komitet RAS-a utvrdio je da neki pacijenti odbacuju standarnu medicinu u korist homeopatskih lekova, dovodeći svoj život u opasnost, prenosi “Moskou tajms”.

Komitet je, takođe, upozorio da neke homeopatske tablete bez licence sadrže toksične materije.

– Principi homeopatije kose se sa poznatim hemijskim, fizičkim i biološkim zakonima, a uverljivi naučni testovi koji bi dokazali njenu efikasnost nisu dostupni – navodi Komitet RAS-a u izveštaju.

Zaključak Ruske akademije nauke deo je rastućih kritika protiv homeopatske medicine u Rusiji, navodi ruski list na engleskom jeziku.

Prošlog meseca su studenti Prvog moskovskog državnog medicinskog univerziteta podneli peticiju za zabranu učenja o homeopatskim principima u medicinskim školama.

Takođe, Ruska federalna carinska služba uvela je u novembru 2016. nove propise, primoravši proizvođače da dokažu delotvornost svakog homeopatskog proizvoda koji žele da prodaju.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija