Magazin Godine Zdravlje

Ruska akademija nauka: Homeopatija je opasna po zdravlje

Ruska akademija nauka (RAS) označila je homeopatsku medicinu kao opasnu po zdravlje i zatražila od Ministarstva zdravlja da obustavi upotrebu homeopatskih lekova u ruskim državnim bolnicama, javljaju ruski mediji.

Komitet RAS-a utvrdio je da neki pacijenti odbacuju standarnu medicinu u korist homeopatskih lekova, dovodeći svoj život u opasnost, prenosi “Moskou tajms”.

Komitet je, takođe, upozorio da neke homeopatske tablete bez licence sadrže toksične materije.

– Principi homeopatije kose se sa poznatim hemijskim, fizičkim i biološkim zakonima, a uverljivi naučni testovi koji bi dokazali njenu efikasnost nisu dostupni – navodi Komitet RAS-a u izveštaju.

Zaključak Ruske akademije nauke deo je rastućih kritika protiv homeopatske medicine u Rusiji, navodi ruski list na engleskom jeziku.

Prošlog meseca su studenti Prvog moskovskog državnog medicinskog univerziteta podneli peticiju za zabranu učenja o homeopatskim principima u medicinskim školama.

Takođe, Ruska federalna carinska služba uvela je u novembru 2016. nove propise, primoravši proizvođače da dokažu delotvornost svakog homeopatskog proizvoda koji žele da prodaju.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Add Comment

Click here to post a comment

portal Penzin

Vaš oglas na Penzinu

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Povezane teme na Penzinu

Linkovi ispod nisu reklame već povezane teme (tagovi, naslovi, itd) sa Penzina koje Gugl prepoznaje kao srodne tekstu koji trenutno čitate...