Foto albumi Roboti 21. veka - pomoćnici i negovatelji

Rumba usisava za vas

Roomba roboti rade kao nezavisni usisivači sa senzorima kamerama održavaju podove protivkliznim smanjujući opasnost od pada i povreda.

Rumba (Roomba) je serija nezavisnih robota-usisivača kompanije Aj Robot iRobot koji su u stanju da se orjentišu u kući i da izbegavaju prepreke. Od predstavljanja 2002, do početka 2011. godine, prodato je preko šest miliona komada. 
Rumba prvenstveno služi da održava glatke podove suvim i čistim, čime smanjuje rizik od klizanja i povreda.
Opremljen je senzorima koji mu pomažu da efikasno obavi svoj zadatak. Prepoznaje tragove nečistoća na podovima, izbegava da padne niz stepenice, samostalno menja pravac u zavisnosti od prepreka, itd.
Pored toga, uz pomoć ugrađenog računara, moguće ga je prilagoditi da obavlja i druge dodatne zadatke, mada se ne snalazi previše na mekanim podlogama kao što su debeli vuneni tepisi.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija