Ekonomija Magazin Godine

Refinansiranje kredita za građane sve teže

Refinansiranje kredita građanima, produžavanje dozvoljenog minusa ili povećanje limita na kreditnim karticama bez posebne zvanične odluke ipak sve teže u pojedinim bankama, pišu Večernje.

Banke pooštravaju i uvode nove uslove za zaduženja, i to ne samo za one koji kasne sa izmirivanjem obaveza prema bankama, već i za sve ostale klijente. Bankari tvrde da tako samo štite svoj novac.
Oni građani koji su svojevremeno gotovinske kredite indeksirane u evrima prebacili u dinare, i to po savetu svojih banaka, sada iste te zajmove ne mogu ponovo da refinansiraju. 
Banke ne dozvoljavaju ni podizanje novog kredita za otplatu kreditnih kartica ili dozvoljenog minusa ukoliko građani već imaju refinansirajući kredit. Za ove usluge biće odbijeni i oni koji jesu kreditno sposobni, čije opterećenje plate ratom kredita ne prelazi stari limit od 40 odsto.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija