Magazin Godine Srbija

Avantura parkovi: skuplja ali odlična zabava

Turizam neprekidno mora da se dovija kako da privuče nove goste i zadrži “prekaljene” turiste, pa avantura parkovi postaju hit u Evropi. Nama su dostupni u Beogradu (1.100 dinara), i na Rtnju (1.000 dinara za park sa veštačkom stenom), ali i u regionu – na Žabljaku kod Crnog jezera u Crnoj Gori (7 evra) ili u Otočecu u Sloveniji (16 evra, za decu 6 evra).

Avantura park u Beogradu na Adi Ciganliji nudi sat vremena za 19 prepreka, a za prekoračenje vremenskog ograničenja mora se doplatiti čak 550 dinara, mada za one manje spretne postoji i “lakši put”. Deca ispod 16 godina moraju da budu uz instruktora ili roditelja.
Ipak bezbednost je garantovana, a svi učesnici dobijaju šlem, pojas sa opremom i rukavice, dok se patike podrazumevaju. Obuka se održava na školskom poligonu a zatim se ide na viseće mostove, lijane, mreže i hodanje po pokretnim daskama. 
Avantura parkovi naročito su korisni za decu, jer podstiču snalažljivost, fizičku kondiciju, snagu i balans.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija