Početna Magazin Godine Porodica Proslava praznika u krugu porodice i prijatelja

Proslava praznika u krugu porodice i prijatelja

Proslava praznika u krugu porodice i prijatelja

Praznične proslave pamtimo po ljudima sa kojima smo ih proveli, i zato je uvek najprijatnije u društvu porodice i prijatelja.

Praznične dane pamtimo po mestima na kojima smo bili, po ljudima sa kojima smo ih proveli, i zato je uvek najprijatnije u društvu porodice i prijatelja iskoristiti ove dane za odmor od posla i svakodnevice. Ponekad je dobro i podsetiti se zašto se sećamo i obeležavamo baš te, a ne neke druge dane. 

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Treba imati na umu da onim najmlađim praznični dani ostaju duboko urezani u sećanju celog života i zato se trudite da naročito njima baš uspomene na ove dane učinite lepim. Onim, nešto starijim, najdraže je da vide sve svoje najbliže na okupu, pa se potrudite makar da im se javite telefonom da Vam čuju glas, ako već ne možete stići do njih.

U Republici Srbiji tokom poslednjih decenija došlo je do nekoliko promena državnih praznika koji se obeležavaju radno ili neradno. U sećanjima mnogih ostale su proslave Dana Republike iz SFRJ, koji je opevan i u pesmama popularne muzike. Ipak, utisak je da još uvek, iz ovog ili onog razloga, nismo uspeli da neki od novih praznika učinimo toliko živim kao što su to praznici bili nekada. 

Danas je čest slučaj da se praznici izjednačavaju sa neradom, kao da ne ostaje još 250 ili 300 dana u godini kada možemo pokazati da nismo lenji. Praznike, porodične, državne, religijske, treba ljubomorno čuvati, obeležavati i u njima uživati.

P.S. Podsećamo Vas da ne preterujete sa jelom i pićem, kao što to često umemo bilo kojim povodom.