Društvo Magazin Godine

Projekat Ekstravagantna tela: Ekstravagantne godine

Program projekta Ekstravagantna tela: Ekstravagantne godine raznovrstan je: umetnici različitog doba, različite oblasti (poezija, kupovina, druženje, film…), različiti pristupi i jedno doba ka kome svi, nadamo se, idemo ili već uživamo u njemu.

Kulturnom centru Beograda (KCB), 6. februara, u 18 časova otvorena je izložba pod nazivom “Ekstravagantna tela: Ekstravagantne godine“.

Na otvaranju je nastupio mešoviti Omladinsko-penzionerski hor HOR-RUK grupe ŠKART u saradnji sa Gerontološkim centrom Beograd Dom za stare Bežanijska kosa i sa Kulturnim centrom Rex.

Ovo je samo prvi u nizu performansa koji će pratiti ovu izložbu do njenog zatvaranja 1. marta. Čitav projekat, u okviru koga je organizovana izložba, bavi se starošću, odnosu starih prema sebi, starima i odnosu društva. Osmislio ga je Kontejner biro savremene umetničke prakse iz Zagreba.

Na sajtu KCB možete naći program performansa i radionica. Program je raznovrstan: umetnici različitog doba, različite oblasti (poezija, kupovina, druženje, film…), različiti pristupi i jedno doba ka kome svi, nadamo se, idemo ili već uživamo u njemu.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija