Početna Nekategorizovano Prijave za besplatno banjsko lečenje

Prijave za besplatno banjsko lečenje

Prijave za besplatno banjsko lečenje

Podećamo vas da je počeo konkurs za besplatno banjsko lečenje penzionera.


Korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija za januar, odnosno februar, niža od prosečne penzije (24.170,00 din) imaju pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama i rehabilitacionim centrima – Spisak banja sa sajta PIO fonda možete preuzeti ovde.

Tako je navedeno u zvaničnom saopštenju PIO fonda, ali se onda dodaju i stavke koje ograničavaju broj korisnika koji to pravo mogu da ostvare. Naime, pravo mogu da ostvare penzioneri iz kategorija zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika.

Oni ga ove godine mogu iskoristiti ukoliko ga nisu koristili prethodnih pet, a korisnici iz kategorije poljoprivrednih penzionera moraju i da imaju najmanje 10 godina staža po osnovu obavljanja poljoprivredne delatnosti.Ove godine, predviđeno je omogućavanje desetodnevnog boravka u banji za 10.500 penzionera.

Ovo uključuje lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini iznosa potrebnog za autobuski, odnosno prevoz vozom drugog razreda. Fond snosi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

Ovde možete preuzeti prijavu za upućivanje na rehabilitaciju sa sajta PIO fonda.